mandag, juli 23

Sherrif Erling Lae

Erling Lae resirkulerer i dagens VG gamle forslag bystyret allerede har sagt nei til. Dette ble nedstemt i Oslo bystyre vinteren 2003.

På for eksempel helse- og omsorgssektoren har Oslo alltid argumentert for sammenhengende behandlingskjeder. At ansvaret er tydelig plassert et sted, for å forhindre ansvarspulverisiering. Derfor ønsket Oslo for eksempel å beholde ansvar for institusjonsbarnevernet, selv om dette ellers i landet er statlig. Oslo har derfor ansvaret for HELE kjeden.

Det er intet unntak for politiet. Ordenspoliti henger tett sammen med, og er avhengig av, de deler av politiet som driver med spaning, etterforskning, narkotikaoppfølging, vold, økonomisk kriminalitet m.v.
H/Fr.Ps forslag gir et svekket Oslo-politi, slik jeg understreket dengang forslag kom i 2003.

Men dersom Erling Lae og Fr.P er villig til årlig å legge 200 friske millioner kroner på bordet til ordensforebyggende tiltak i Oslo sentrum, - og det ser ut til at han særlig har prostitusjon, narkotika og problemene i nedre del av Karl Johansgate, Skippergata m.v. i tankene, er dette velkomment.

Da kan Oslo ta et mer reelt ansvar for å få fattige og utslåtte grupper opp og oss av den vanskelige og nedverdigende situasjon mange av disse lever under er det kjempebra. Kommunens hjelpetilbud lever i stor utstrekning på sparebluss eller er særs mangelfulle.

Jeg ville anbefalt 5 tiltak:

* Væresteder for rusmisbrukere (dag og kveldstid) i sentrum, med tungt fagpersonell.

* Forsterkede botilbud, med tett oppfølging, slik at ikke disse blir henvist til hospits eller leiegårder som fungerer som rene narkoreier

* Styrking av oppsøkende tjenester i sentrum, i regi av for eksempel Rusmiddeletatens oppsøkende tjeneste eller uteseksjon. Fungere som ”støttekontakter” som tett kan holde i den enkeltes ”sak” og være deres ”advokater” gjennom og overfor den fragmenterte hjelpetiltakskjeden

* Etablere en ny avrusningsstasjon. Det er uakseptabelt av den som er i akutt behov for avrusning i dag, får ”time” og blir bedt om å komme igjen om 14 dager

* Styrke - og bygge ut - lavterskeltiltak som Gatehospitalet, Gatejuristen, Lønn som fortjent og Natthjemmet

Etiketter: , ,


Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?