tirsdag, januar 16

Utrolige tabloid-Dagbladet

En indisk 15-åring hengte seg etter å ha sett henrettelsen av Saddam Hussein på fjernsyn. Den amerikanske 10-åringe Sergio Pelicuio det samme. Og en ni år gammel pakistansk gutt klarte - med inspirasjon fra henging av Saddam Hussein - å ta sitt eget liv, med hjelp av søsteren på 10.

For en uke siden hadde vi i Norge en tilsvarede "lek". Denne gangen gikk det bra og barnet fikk bare mindre skader.

Og man kan jo også undre seg at NRK Dagsrevyen sendte den offisielle filmen av hengningen som førsteoppslag lørdag kveld i romjulen. Og NRK Dagsrevyen sendte den privatfilmede versjonen fire dager senere. Og uten noen form for forhåndsvarsler om sterke sener.

Seks barn har så langt mistet livet etter å ha hermet etter henrettelsen av Saddam Hussein. – Alvorlig og veldig trist, sier Øystein Samnøen leder for Barnevakten. Sånn er det med barn. Voksenhverdagen - opplevd gjennom Dagsrevyen - prøves ut i barnas lek.

Dagbladet legger til rette for nye muligheter for tragiske hendelser. På side 18 i Dagbladet i dag gir avisen sine lesere den detaljerte oppskriften for å lykkes, fulgt av "gode" trinn-for-trinn grafiske veiledninger. Som det bl.a. heter: "Tauet skal være mellom xx og xx cm i diameter. Må være kokt og strukket for å unngå at det fjærer eller snor seg. Smurt inn med x eller x for å gi jevn glidning". Dagbladet presiserer også at fallet skal knekke nakken ved enten 2. og 3. eller ved 4. og 5. nakkevinkel.

Oppslaget står på en av sidene med headingen ”Nyhet”. Og jeg finner derfor grunn til å spørre Dagbladets redaktør: Hvilken nyhets- eller informasjonsverdi har denne brukerveiledningen?

At det går an!

Etiketter: , ,


Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?