torsdag, august 10

Politivedtekter: Byrådsekretær vet bedre

Byrådsekretær Øyvind Såtvedt (Høyre) forsøker i Aftenpostens aftenutgave 4. aug. å skape inntrykk av at ”flertallet på Stortinget” står bak ”opphevelsen av løsgjengerloven”. Han vet bedre. Det var et enstemmig Storting som 15. desember 2005, på forslag fra en regjering av Høyre, Venstre og Kr.F, vedtok dette.

Byrådssekretæren sier at ”politiet må slå ned på salg av narkotika, pågående prostitusjon og tigging, og må kunne be mennesker fjerne seg når de er fysisk til hinder for annen virksomhet.”Byrådssekretæren slår inn åpne dører. Man trenger ingen særbestemmelser i Oslos politivedtekter for å reagere mot dette:”Salg av narkotika” rammes av straffelovens § 152

”Pågående prostitusjon og tigging” rammes av straffelovens § 350

Straffelovens § 350 rammer ”den som ved slagsmål, støy eller annen utilbørlig atferd forstyrrer omgivelsene på et sted hvor han uberettiget forblir tross pålegg om å fjerne seg.” Selvsagt gjelder dette personer som er, slik byrådssekretæren skriver, ”fysisk til hinder for annen virksomhet”.

Byrådsekretæren sier at ”Oslo nå er blitt et fristed for velorganiserte utenlandske tiggere”.Stortinget vedtok 30. juni i år enstemmig (på forslag fra en regjering av Arbeiderpartiet, SV og Sp) endring straffelovens § 224 slik at organisert tigging nå er straffbart.

Lovsamlingene er allerede tykke! Bruk de hjemler som finnes. Produser ikke enda flere ord for å ramme byens fattigste.

Etiketter: , ,


Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?