onsdag, april 9

Fastlegen

"Rusmisbrukere i Oslo nektes adgang og møter nedlatende holdninger hos leger", heter det i en artikkel i Aften i dag.

Leder i Oslo Legeforening, Svein Aarseth, sier det selvsagte: "Alle har rett på de samme helsetjenestene uansett hvor de står på rangstigen, så fastlegene bør ikke forskjellsbehanlde rusmisbrukerne".

Nettopp.

Men så leser jeg videre: "Han peker imidlertid på flere legitime årsaker til at leger ikke ønsker å ta imot rusmisbrukere. - Å ha ansvar for å følge opp en rusmisbruker som går på metadon, er en tidkrevende oppgave, noe ikke alle leger har tid til."

Nei, dette er ikke akseptabelt.

Fastlegene får tilskudd fra det offentlige ut fra en gjennomsnittsbetraktning. Noen av oss oppsøker fastlegene svært sjelden (det kan være år mellom hver gang), og vi er ønskepasienter for fastlegene - og gir god inntekt i kassa, men så er det noen som er mer ressurskrevende.

De fastleger som sier de "ikke har tid" til også å ta de mer krevende pasienter bryter med noe av grunntenkningen med fastlegeordningen.

Etiketter: ,


Comments:
Det er mest å bryte legeløften og det er ikke forsvarlig på noen måte. Det var rart.
 
Helt uakseptabelt, men ikke særlig overraskende.
Sykepleieren Ragnhild Storstein Spilker, som i fjor fikk Yringsfrihetsprisen innen psykisk helse, fordi hun gikk ut i media etter Ali Farah-saken, skrev et innlegg i Dagbladet 18. august, der hun sier at etniske minoriteter, folk med rusproblemer og psykiatriske diagnoser stiller bakerst i køen og opplever forskjellsbehandling i hele helse- og omsorgssektoren.
 
Fikk vite om et nytt tilfelle i dag, om en tidligere rusavhengig kvinne med alvorlig hjerneblødning som ble avvist på 113.
Har skrevet om det i bloggen min.
 
Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?