lørdag, mars 22

Luksushytter går så det suser på fjellet - bostedsløse i Oslo

Påskeuka er en god illustrasjon på forskjells-Norge, også tydelig formidlet og dokumentert gjennom noen Dagsrevyen-innslag.

Dagsrevyen kan fortelle at salg av luksushytter og og utleie av luksushytter går unna så det suser i fjellheimen. Og de ferierende ordner ikke nødvendigvis middagen selv, en lokal kokk kommer til hytta og ordner middagen for hytteturistene.Som Dagsrevyreporteren melder; 11-12 millioner skremmer ikke kjøperne, snarere det motsatte.

Men i den Høyre/Fr.P.styrte Oslo er påskehelgen - som det har vært hele denne vinteren - slik at det er det laget så byråkratiske og kronglete systemer for de bostedsløse, at det omtrent er et dagsprosjekt å skaffe seg en seng å sove på for natta. Og kan du ikke dokumentere eller sannsynliggjøre at du har tilhørighet til Oslo er det lite sannsynlig at du får tildelt en seng. Da er det ikke plass for deg i Fr.P-Listhaugs herberge.

Igjen er det Bymisjonen og Tøyenkirken som må stille opp, der Høyre/Fr.P-byrådet svikter.

I Oslo er det nå i hovedsak de ressurssterke bostedsløse som når fram i hjelpeapparatet, mens kanskje de aller mest hjelpetrengende blir henvist til å sove ute under bruer eller i trappeoppganger. De gir opp underveis i hinderløpet.

Etiketter: ,


Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?