torsdag, desember 27

Inkludering: Stormberg-gründer versus byrådsleder Erling Lae

Turtøyprodusenten Stormberg i Kristiansand har som mål at hver fjerde ansatte skal være en person som har hatt vansker med å komme inn på arbeidsmarkedet (f.eks. pga rusmisbruk, fengselsopphold, funksjonshemming eller psykiske lidelser) . 5 prosent av omsetningen går til å hjelpe barn som har det vanskelig, og hvert år arrangerer de ansatte tur for byens krisesenter.

Stormberg ble etablert i 1998, og omsatte første året for knappe fire millioner kroner. I 2004 viste omsetningen 50 millioner kroner. Staben har vokst fra 4 til 19 ansatte, og bare tre medarbeidere har sluttet i løpet av de sju årene selskapet har eksistert. Alle ansatte, inkludert eier og daglig leder Steinar J. Olsen, går på resultatlønn. Det er lønnsomt å ta samfunnsansvar, og satse på sine medarbeidere.

Den tidligere Høyre-politiker og bystyremedlem i Kristiansand, Steinar J. Olsen, er en imponerende bedriftsleder, - med et tydelig samfunnsansvar. De har innført panteordning for brukte klær for å motvirke bruk-og-kast-mentaliteten. Som første produsent i Norge offentliggjorde Stormberg også navnet på fabrikkene som produserer klær for dem. Dermed kan folk forsikre seg om at de ikke kjøper varer som er laget ved fabrikker der mennesker blir utnyttet. Ikke overraskende er han derfor også styremedlem i Initiativ for Etisk handel.

Måtte Høyrepolitikere i byrådet og Oslo bystyre lære av ham. Oslo kommune er de facto som arbeidsplass mer utstøtende enn inkluderende. Byrådet i Oslo ønsker f.eks. ikke at Oslo kommune skal ha noen mål for at en bestemt andel nyansatte som bør rekrutteres fra f.eks. funksjonshemmede eller minoriteter. Og så blir da også resultatet deretter.

Etiketter: , ,


Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?