tirsdag, september 11

Frp ønsker å underminere hele ideen bak folkebibliotek

Kloke ord fra Tore Kr. Andersen, generalsekretær i Norsk Bibliotekforening i Dagsavisen i går:

"I et intervju i Dagsavisen tar kulturbyråden i Oslo, Anette Wiig Bryn fra Fremskrittspartiet, til orde for å privatisere driften av Deichmanske bibliotek. Hun forsvarer samtidig Oslo Frps program, hvor det bl.a. heter at man skal kutte dramatisk i bevilgningen til driften av Deichmanske og innføre gebyr på utlån.

Forslaget kan ikke tolkes på annen måte enn at Frp ønsker å underminere hele ideen bak folkebibliotek. En viktig grunn til at bibliotekene står så sterkt i folks bevissthet og som gjør at det er det mest brukte kulturtilbudet i landet, er nettopp at det er gratis.
Det å bruke bibliotektjenester, låne bøker og andre medier og å få kvalifisert service i det nye informasjonssamfunnet er et uunnværlig samfunnsgode, – 23 millioner bibliotekbesøk årlig er bevis godt nok på det.


At en slik offentlig suksess er en torn i øyet på Oslo FrP kan godt være, men helt meningsløst blir det når byråden ønsker å privatisere bibliotekene – «gjøre bibliotekene til aksjeselskap»! Det bør være et varsku ikke bare for bibliotekbrukere, men også for bokhandlerne! Bokhandlerbransjen og bibliotekene lever nemlig et utmerket liv side om side ut ifra en mekanisme som byråd Anette Wiig Bryn ikke har klart å ta inn over seg selv etter 4 år som kulturbyråd. Nemlig at bokhandlerne og bibliotekene stimulerer til gjensidig bruk, men at leselysten og kunnskapsbehovet FOR FOLK FLEST er større enn det pengene rekker til og at de derfor også søker bibliotekenes gratis tjenester.

Det er betenkelig når framtredende politikere i ansvarsfulle posisjoner rir prinsipper og fremmer forslag som de ikke tar seg bryet med å vurdere konsekvensene av."

Etiketter: ,


Comments:
Hasta la victoria siempre. Godt å sjå at "kampen fortsetter". No er det berre å samle alle slike programpostar og bruke ein fire år valkamp på å informere brukarar av tjenester, ressursar og areal i Oslo kven som ønskjer kva.
 
Merkelig system FRP vil ha. Det er ikke så mange år siden Karl I Hagen ville ca 40 kr for å låne bøker på bibliotekene. Han vet at kunnskap er makt, og det er ikke bra. Det beste er om bare lederen tenker!!

Chezz
 
Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?