fredag, mars 16

Lederlønninger

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at lønnen for toppledere i de største foretakene har økt med over 20 prosent eller nesten 300 000 kroner.

I den sammenheng uttaler statsråd Bjarne Håkon Hanssen: " – Jeg registrerer med bekymring og undring at det også i 2006 har vært en formidabel lederlønnsøkning. Jeg frykter at de siste tallene kan gi uheldige signaler inn i lønnsoppgjøret som nå har startet opp, men håper at partene er seg sitt ansvar bevisst og ikke lar seg påvirke av uansvarlig lederlønnsutvikling."

Det er naturligvis riktig at "partene må være seg sitt ansvar bevisst", men samtidig er dette ikke uten betydelig problemer. For konsekvensen av dette er jo at lønnsforskjellene øker. Direktørskiktet og pengeflyttere kan ta ut en lønnsøkning på 20 prosent, mens vanlige arbeidstakere - de som på mange måter er de egentlige verdiskapere - må nøye seg med 3-4 prosent. Dette forsterker forskjells-Norge, og øker skille mellom fattig og rik.

Dette er et område som krever betydelig fokus fra regjeringens side framover. Bra derfor når Kristin Halvorsen i Dagsavisen understreker at: "– Dette vitner om en økende ukultur i Norge der ledere og toppledere defineres i en kategori helt for seg selv. Vi har et sjikt i samfunnet som har meldt seg ut av den kollektive fornuft", sier Halvorsen.

Etiketter: ,


Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?