fredag, februar 23

Det finnes ingen militær løsning på Afghanistan-situasjonen

Mazar-e Sharif, Afghanistan:

Det finnes ingen militær løsning på Afghanistan-situasjonen.

De offiserer jeg treffer her nede er krystallklare på dette, og at Forsvaret ikke kan løse denne konflikten. Det helt avgjørende er å styrke den sivile bistanden. Forsvarets eneste oppgave kan være å sikre nødvendig ro til at bistandsorganisasjonene og det øvrige sivile oppbyggingsarbeidet.

Det er en betydelig utfordring i å bygge opp en bærekraftig sivil infrastruktur, med tilstrekkelig kompetanse. Illustrerende nok: i fjor høst brant det lokale sykehuset her i byen ned, og hjelpeorganisasjonene var på plettten med containere med utstyr. Men det er ennå ikke kommet i gang noen gjenoppbygging av sykehuset, og det ser ut til å ligge et stykke fram. Containerne står der fortsatt, og utstyret er ikke pakket ut. Det å sende sykehusutstyr har begrenset verdi hvis en ikke samtidig sikrer at gjenoppbyggingen av sykehuset kommer i gang,

Å styrke den sivile bistanden og lokal infrastruktur er det aller viktigste for Afghanistan.

Etiketter: ,


Comments:
Godt innlegg!
Men til tider lurr jeg paa om folk i den mer karrierekaate delen av regjeringsprosjektet har mistet all kontakt med utviklingen i USA: det er klokkeklart at det ikke er tid til aa bygge opp noe "sivilt samfunn" (drive "nasjonsbygging") foer USA trekker ut om maks en haandfull aar.
Det aa skulle finne paa maater aa hjelpe Bush naa (for man hjelper demokratene hvis man trekker ut styrker naa, saa det smeller FOER presidentvalget i USA) kan sammenliknes med aa proeve a bli god venn med Hitler i 1944. Menneskelig foraktelig! Og for dem som ikke bryr seg om slikt: strategisk idiotisk!
 
Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?