mandag, januar 29

Kvalitet koster

Jeg ser at Høyres byrådsleder Erling Lae har vært på Oslo Høyres årsmøte i helga, og blant annet snakket om konkurranse- og anbud i eldreomsorgen:

"Det er blitt mer ro enn for fire år siden rundt bruk av anbud og konkurranse for å forbedre eldreomsorgen. Kanskje er det fordi flere ser at det virker. Men det betyr at dette arbeidet må fortsette og la meg ta et eksempel fra det galeste av de gale sykehjem:

Ammerudlunden sykehjem er bygd og eid av private og er drevet av Adecco helse som vant konkurransen. Jeg vil anbefale de mange som er opptatt av å redusere sykefraværet om å ta en tur dit. De har et sykefravær på 2 % og topp trivsel blant de som bor der. Lederen på sykehjemmet har en klar visjon for Ammerudlunden: ”Vi er ikke først og fremst en arbeidsplass for de ansatte, men et hjem for de som bor her”. Det finnes ikke noe pauserom for de ansatte, og de ansatte får gratis lunsj hvis de spiser sammen med de gamle. Turnusordningene tilpasses den enkelte ansatte, fordi ingen ansatte har like livssituasjoner. Ammerudlunden driver god eldreomsorg. Jeg vil ha mer av dette, ikke mindre. "

Ja, men det han kanskje samtidig burde vært ærlig om, er nettopp at dette sykehjemmet er blant byens dyreste. Siste regnskapstall er for 2005, og i rapporten fra Helse- og velferdsetaten kan vi lese at gjennomsnittslige driftskostnader for byens sykehjemsplasser var 491.000 kroner, mens Ammerudlunden lå gå godt over dette, men kr. 529.000.

Kvalitet koster, og Helse- og velferdsetaten har gitt sykehjemmet budsjettmidler på et nivå bydelene ikke har funnet muligheter til for sine kommunale sykehjem. For 2,5 million i ekstramidler kan det naturligvis skapes mye kvalitativ god omsorg.

Etiketter: ,


Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?