fredag, september 15

At byråden tør.....

Aftenposten 3. aug 2006 "Dødssyke marit får ikke sykehjemsplass". Og som det heter i avisen: Byråd Sylvi Listhaug reagerer sterkt på familien Varnås' sitt møte med hjelpeapparatet. Hvis damen er så syk at hun trenger en sykehjemsplass, må hun få innvilget det, understreker byråden." Selvsagt må hun det.

VG 15. aug 2006: "Slagrammede Rosa (88): kastet ut fra sykehjem". Og byråd Listhaug uttaler til avisen: "Ut fra den beskrivelsen du gir reagerer jeg sterkt. Det høres ikke ut som denne kvinnen har fått den hjelpen hun har behov for." Selvsagt har hun ikke det.

Men, gode Sylvi Listhaug: Du er øverste politiske ansvarlig på byrådsiden for sykehjemsdrift i Oslo. Du har et politisk ansvar for å sikre at bydelene får tilstrekkelig budsjettmidler til at alvorlig syke får tilstrekkelig helsehjelp.

Med hvilken moralsk rett kan du gi offentlig korreks til dine administrativt underordnede som må avvise sterkt hjelpetrengende sykehjemssøkere, når det nettopp er du som har satt dem i denne fortvilte tvangssituasjon ved ikke å gi dem tilstrekkelig budsjettmidler?

Byråden burde tatt seg bryet med å delta på noen av de ukentlige møtene i bydelenes inntaksteam, og som hver eneste uke må avvise sterkt hjelpende eldre som opplagt burde hatt sykehjemsplass. Da ville du møtt virkeligheten. Mang en gang må de overskride terskelen for det de faglig sett egentlig kan gå god for. Men byrådspartiene vil ikke betale regninga for god omsorg fordi skattelettelser til de som fra før av har mer enn nok er viktigere.

88-årige Rosa Abelsen tilhører Nordstrand bydel, en bydel som i år har planlagt å redusere antallet sykehjemsplasser med 40. Dette "målet" klarer de ikke å oppnå, men byråden la et ytterligere press på bydelen om å nedlegge sykehjemsplasser ved at hun i et brev av 13. juni 2006 påla bydelen en aktivitetsreduksjon på 6 - 8 millioner. I et notat til bystyrets finanskomite framhevet hun særlig at bydelen hadde et overforbruk av sykehjemsplasser.

Det er relativt ufint å sparke nedover, når det er byråden selv som sitter med ansvaret.

Etiketter: ,


Comments:
At last those with the power to better the lives of those in difficulty are being called to account. I would also like to know what happened to the 425 apartments that Ms. Listhaug told the press were going to those in need this year. Anyone know? Perhaps I will write to her and ask...

Ross Barlow
Styreleder i Aktbo
 
Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?