lørdag, september 10

Uverdig

Etter å ha fått avslag på sykehjemsplass, var 85 år gamle Ingrid Asmyr så desperat etter hjelp at hun betalte et sykehjemsopphold av egen lomme, kan Dagsavisen fortelle oss. Slik er situasjonen i fyrtårnet for brukervalgmodellen i Oslo, bydel Nordstrand, kan Dagsavisen fortelle oss.

Få dager tidligere kunne avisa Kommunal Rapport fortelle at det at Oslo kommune har ledige sykehjemsplasser og fritt sykehjemsvalg, ikke hjelper 93 år gamle Liv Angell. Hun må klare seg med to lynvisitter av hjemmesykepleier daglig. Ei dame som har ført en fortvilet kamp om sykehjemsplass i den samme bydelen.

Brukervalg har naturligvis intet reelt innhold i en kommune hvor terskelen for å få innfridd sitt førstevalg; tilstrekkelige omsorgstjenester, er hevet betydelig. Både når det gjelder hjemmehjelp, hjemmesykepleie og sykehjemsplass. Og mens det f.eks. for noen år siden var slik at den funksjonshemmede som fikk hjelp til rengjøring fikk dette annenhver uke, er normalen nå hver 4 uke. Det smøres tynnere utover.

Må det være slik i hovedstaden i et av verdens rikeste land, og hvor vi egentlig svømmer i melk og honning? Selvsagt ikke, men vi styres altså av et politisk flertall som mener skattelettelser er viktigere enn tilstrekkelig velferd for byens innbyggere. Og som ikke synes det er problematisk at syke eldre på 85 år - og eldre - ikke får sykehjemsplass, og altså selv må gå ut å shoppe sykehjemsplass betalt av egne sparepenger. Sånt er uverdig.

Etiketter: ,


Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?