mandag, mars 10

Palestinerne: terrorangrep Israel: uforholdsmessig maktbruk

Det kan være på sin plass å sitere en mail en utålmodig SV-er har sendt til utenriksministeren;

"Til utenriksminister Jonas Gahr Støre

Jeg har nettopp lest UDs to pressemeldinger i forbindelse med Israels flere dagers angrep i Gaza og en palestinsk militants angrep i Jerusalem 6. mars. Det er svært skremmende å se hvordan dine uttalelser i enda større grad enn tidligere gir uttrykk for en pro-israelsk norsk holdning hvor israelske liv verdsettes mer enn palestinske og palestinske angrep av natur er verre enn israelske angrep. På denne måten bidrar Norge igjen med sine partiske uttalelser til å støtte opp om okkupanten på bekostning av de okkuperte. Vi som hadde håpet at dette ville opphøre med den rødgrønne regjeringa har blitt kraftig skuffa.

Viser til de to nevnte pressemeldingene:

Angrepet i Jerusalem (8 drepte israelske studenter ved seminaret til den paramilitære bosetterorganisasjonen Markaz Ha'rav) blir beskrevet som et "terrorangrep" (3 ganger) og "fordømmes på det sterkeste".

Angrepene mot Gaza (over 130 drepte palestinere, under halvparten militante, over halvparten sivile, inkludert barn) blir derimot ikke "fordømt," men Utenriksministeren tar "sterkt avstand fra det" (pressemeling 3.3), noe som er mye svakere ordbruk. I samme pressemeldingen "fordømmes" derimot palestinske rakettangrep (omkring 10 drepte sivile siste seks årene) som "terroriserer" israelsk sivilbefolkning. De israelske angrepene, som er blant de verste siden 1967 i tapstall, blir derimot ikke beskrevet som "terrorangrep" eller "terroriserende", men som "uforholdsmessig maktbruk". I pressemeldingen om Israels angrep trekker Utenriksministeren også fram Israels "rett til selvforsvar". Aldri på noe tidspunkt har Utenriksministeren annerkjent palestinernes rett til selvforsvar.

Jeg har følgende spørsmål til Utenriksministeren, som jeg aller helst vil ha besvart punkt of punkt:

1. Fordømmer Norge de israelske angrepene mot Gaza?
2. Flere av de israelske bombeangrepene var angrep på sivile og med høyere tapstall enn angrepet i Jerusalem. Hvorfor omtaler du ikke disse israelske angrepene som terror, når du bruker begrepet om palestinske angrep?
3. Har palestinerne rett til selvforsvar så lenge de ikke utviser "uforholdsmessig maktbruk?"
4. Mener Norge at Israel har rett til å gjennomføre militære angrep på den okkuperte Gazastripa så lenge det i angrepene ikke utvises "uforholdsmessig maktbruk?" I såfall; hva betyr "uforholdsmessig maktbruk" i denne anledningen?
5. Hvilke erstatningskrav har Utenriksministeren stilt til Israel for ødeleggelsen av fagbevegelsen PGFTUs hovedkvarter i Gaza, bygd opp med norske bistandsmidler?

Håper på raskt svar.

Brevet er også sendt enkelte andre aviser og politikere.


mvh,

Lars Klottrup Berge
sekretær
Vest-Agder SV"

Og skulle du ha behov for å få utenriksministeren i tale er mailadressen: umin@mfa.no

Etiketter: ,


Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?