torsdag, mars 6

Bydelsaktivitetshusene til personer med psykiske lidelser

Mange bydeler driver noen utmerkede aktivitetshus for personer med psykiske lidelser, tiltak som dessverre får altfor liten oppmerksomhet. Slike aktivitetshus finner vi i Søndre Nordstrand, Østensjø, Bjerke, Frogner, Teisen, Grünerløkka(men denne drives av Kirkens Bymisjon), Oppsal, Skullerud, Hellerud, Ammerud og i Vøyensvingen og Fossumberget. I tillegg er det et byomfattende tilbud på Grønland. Det gjøres et stort og flott arbeid (både av brukere og ansatte) på disse knutepunktene i forhold til; sosial kompetanseheving, nettverksbygging og tertiærforebygging (hindre forverring hos gruppen).

Fordi denne tjenesten ikke er lovpålagt og finansieres av statlige midler får tjenesten liten oppmerksomhet og små ressursser. Det ligger et stort potensiale i dette tilbudet hvis bydelene er villige til å satse. Dette er et lavterskeltilbud og krever derfor ingen henvisning, det føres ingen personlige jornaler på de som som bruker stedet og mulighetene for innhold i tjenesten styres ut fra behovet/ønsket til de som benytter huset(og ferdighets-/økonomiske rammene selvfølgelig).

Det snakkes om et stadig økende antall mennesker som sliter med psykiske lidelser og som faller utenfor samfunnet. Disse aktivitetshusene kan benyttes for i hvert fall motvirke isolasjon og ensomhet hos dem som trenger litt ekstra.

Etiketter: ,


Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?