søndag, mars 30

40.000 får hjelp fra barnevernet ....

Det er nå dobbelt så mange barnevernsbarn som i 1990. Hvert år de siste årene har 10 000 nye barn fått hjelp av barnevernet. Eksperter gir ulike forklaringer på veksten. De aller fleste barna mottar ulike hjelpetiltak, alt fra opphold i besøkshjem til hjelp fra støttekontakt. Den kraftige økning av barn på slike hjelpetiltak er hovedforklaringen på den sterke veksten i antall barnevernsbarn. Men det er også et økende antall barn som opplever at andre må overta omsorgen av dem, skriver Aftenposten.

Dette kan jo høres bra ut.

Men noe av dette skyldes nok økningen i det såkalte 'velferdsbarnevernet'.
Barnevernet er kanskje i ferd med å overta andre hjelpetjenesters ansvar for barnefamiliene. Folk søker økonomisk stønad, støttekontakt eller avlastning fra sosialtjenesten og får avslag der - og barneverntjenesten må betale. Spørsmålet er om ressursfordelingen i barnevernet er riktig, og om det er de mest utsatte barna som må lide? De som trenger massive og krevende tiltak over lang tid.

Etiketter:


Comments:
Hei Ivar, - jeg er ikke uinteressert i barnevernet på noen måte - men jeg er frekk nok til å gå out of subject og kommentere her bare for å få din oppmersomhet for en annen sak - nemlig fysioterapeuttilbudet for lymfødemikere i Oslo. Er du med?
Ja visst er du det. Og takk for det!
 
Glemte å gi ros for Folkevalgtes mailadresser og telefonnummere. Helt supert! Tusen takk.
Kanskje skal du føyes til min shortlist der det pt bare er to: Erling F. og Nina B.
 
Dr. juris Elisabeth Gording Stang uttalte til forskningsmagasinet Apollon 07.03. at utsatte barn lider for lenge, og at barnevernloven må endres.

Og 01.04. sa hun til forskning.no nettopp det at barnevernet svikter de barna som trenger det mest.

03.04. rettet barneombud Reidar Hjermann kritikk mot bl.a. barnevernet i Dagsavisen.
Det er skremmende hvor lite barnevernet synes å legge til rette for voldsutsatte barns egne behov og å kommunisere med dem.
 
Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?