mandag, desember 31

Narvesenkioskene i Studenterlunden måtte gi tapt

Du har kanskje ikke lagt merke til det - og det er kanskje heller ikke den store nyheten - men Narvesen har måtte gi opp å drive de to kioskene de drev i Studenterlunden, tvers overfor Nationaltheateret.

Det er to grunner til det:

- Kioskenes arkitektur bidro til at kundene ikke oppsøkte dem. Narvesen forsøkte å få aksept på å få endre noe på eksteriøret, ved bl.a. å fjerne gitteret på den ene siden.

Men arkitekten satt seg på bakbeina, og sa tvert nei.

- Samtidig er det slik at den kommersielle delen også krever sitt. Omsetningen er relativt beskjeden gjennom uka, men fredags- og lørdagskveld er betydelige topper når det gjelder omsetning av ferdigmat som varme pølser og sånt, og det er den helgeomsetningen som ga mulighet for drift hele uka.

Men Oslo kommune gjorde sitt til å undergrave denne delen av omsetningen. Hver helg dukket det opp mobile kebab-utsalg - med tillatelse fra kommunen - plassert rett utenfor Narvesenkioskene. Og de forsynte seg grovt av kundemassen.

Narvesen måtte gi opp.

Sånn er den markedsorienterte byutvikling Høyre/Fr.P-styrte kommunen. Stygge, mobile, Kebabsjapper gis mulighet for å skumme fløten av markedet og omsetningen, så får de mer arkitektoniske viktige utformingene av Oslos mest sentrale strøk seile sin egen sjø. Kommers-en bestemmer.

Etiketter:


Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?