lørdag, desember 29

Miljøkriminalitet får klapp på skuldra av Oslo kommune

Det statlige aksjeselskapet Secora er engasjert av Oslo Havnevesen for å rydde opp i giftig slam i fjorden. Kanskje har firmaet også gjort det. Men samtidig har firmaet en rekke ganger dumpet så vel slam som forurenset stein og jordmasse direkte i fjorden, kan nå Veritas dokumentere i den endelige granskningsrapporten.

Men det viser seg at i den Fr.P-styrte kommunen skal miljøkriminalitet lønne seg. Allerede dengang saken første gang havnet i media sa Fr.P.byråd Peter N. Myhre:

"Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Peter N. Myhre (Frp), avviser kategorisk at Secora kan miste rensejobben i Oslo Havn.

- I den grad de har sluppet kloakk ulovlig rett i fjorden, bør de slutte med det. Jeg tror ikke det vil få konsekvenser for selskapet, sier han.

- Daglig leder i Secora innrømmer at de har dumpet kloakk ulovlig?

- Det er Secoras problem, ikke mitt.

- Reagerer du ikke på at de som skal rense fjorden, selv dumper egen septikk ulovlig i fjorden de renser?

- Det bør de ikke gjøre.

- Vil du vurdere om andre må overta rensejobben?

- Nei. Secora må rydde opp i dette her, men det får selvfølgelig ingen konsekvenser for deres oppdrag med å gjennomføre den historiske miljøaksjonen for å rydde opp i de gamle miljøsyndene i Oslo Havn. Oslo Taxi mister ikke drosjekontrakten sin, bare fordi en drosjesjåfør kjører for fort på motorveien, sier Myhre."

Og nå som den offisielle granskningsrapporten foreligger fra Veritas ser vi at byråd Peter N. Myhre premierer miljøkriminalitet: dokumentasjonen får ingen konsekvenser for Secoras. Miljøsvina kan fortsette, som om intet har skjedd.

Etiketter: ,


Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?