lørdag, desember 22

Ferrarien og økonomisk kriminalitet

Camilla Eek Clausons stiftelser på Jomfruøyene har cachet inn en halv milliard kroner etter selskapet av det norske teleselskapet Ventelo.

Uten at hun kobler det til den aktuelle salget av Ventelo minner Eva Joly oss i Dagbladet i dag på at innsyn i skatteparadisene er nøkkelen i kampen mot økonomisk kriminalitet. Vi må følge pengestrømmene, sier hun. Eiere registrert i skatteparadisene Caymanaøyene, Marshalløyene og de britiske Jomfruøyene har investert direkte i Norge for fem milliarder, og i tillegg kommer eierskap fra disse skatteparadisene som er registert via fond eller selskaper i andre land. Slått sammen blir de direkte investeringene fra disse 3 landene den tiende største utenlandske investoren i Norge.

- Penger som er hvitvasket har en tendens til å komme tilbake til Norge via utenlandsk eierskap i norkse firmaer, sier Joly til Dagbladet, og forteller:

- Når en unggutt fra Tveita uten inntekt kjører Ferrari, så er Ferrarien mistenkelig, og bilen kan beslagslegges hvis han ikke kan gjøre rede for hvordan han har skaffet pengene. Men når nordmenn påstår de har tjent 400 millioner på salg av hester og kunst, burde vi være like mistenksomme mot dette.

Etiketter:


Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?