tirsdag, september 11

Kampen fortsetter

Venstresiden tapte kampen om byrådsmakten i Oslo.Men SV skal selvsagt fortsatt være i front for å skape en rettferdig Oslo. SVs innflytelse kan skapes gjennom posisjoner og taburetter, men det alene vil aldri kunne gi varig makt. Partiets viktigste innflytelse skaper gjennom dristige og saklig godt funderte politiske initiativ i de parlamentariske organer som er bredt forankret ute i de breie folkelige bevegelser. Makta ligger i folket, og SV kanaliserer denne inn i bystyret. Et eksempel på dette er at vi i siste bystyremøte - med basis i et innbyggerinitiativ - skapte flertall for å avvikle tryne-tilleggene i Osloskolen, mot stemmene fra Høyre og Fr.P.

Slik sett er styrkeforholdet i det nye bystyret i Oslo omtrent som den har vært de siste 4 år. Venstre vil fortsatt sette inn et byråd med Fr.P – selv om de også i denne valgkampen forsikret oss om det motsatte. Og vi får et byråd av Høyre og Fr.P. Men dette byrådet er et mindretallsbyråd. Selv om det parlamentariske grunnlaget er noe styrket, gir dette handlingsrom for å skape flertall i enkeltsituasjoner med Ap, SV, RV, Kr.F og Venstre.

SV må nå bli tydeligere på de grunnleggende politiske skillelinjer i politikken, og verdiforankringen. Det er ikke nok å være 10 eller 20 % mer for miljø eller kollektivtrafikk.

Innbyggerne krever en annen politikk, ikke bare en annen dosering. En sosialistisk bypolitikk er vesentlig forskjellig fra borgerlig markedsliberalisme.

Etiketter:


Comments:
Åpent brev til Kristin Halvorsen

Kjære Kristin.

Som sosialist er det trist å se valgresultatet, men som velger fra Oslo er det ikke vanskelig å forstå. Jeg var en av dem som arrangerte teltleiren utenfor Soria Moria, og har fulgt med dere siden. Ingenting har skjedd på følgende områder siden SV fikk regjeringsmakt:

* Fattigdomsproblemene. På tross av løftene har nøyaktig *ingenting* skjedd. Husleiestøtten knyttes fremdeles til sosialsatsene og dømmer alle trygdede med leide leiligheter til et liv på sosialens minstesats uten mulighet til å jobbe. To dager før valget ble boligstøtta kutta med 170 kr. måneden, bare som en hilsen fra SV.

* Rusproblematikken. Ventelistene for narkomane er nøyaktig like lange som for to år siden. Det er ikke sendt ut noen signaler om at SV bryr seg faen om dette feltet utenom floskler og festtaler.

* Psykisk helsevern. Har blitt om mulig enda verre under SV/AP. Ungdomstilbudene nedlegges, budsjettene barberesog det er ikke engang gjort noe forsøk på å innhente kreative løsninger fra brukerne. (La meg gi en god ide: Bygg noen hyttefelt hvor deprimerte lavressurs-personer kan komme seg ut av byen)

* Flyktningepolitikken. Jeg tror ikke dere forsto hvor forbanna Afghanersaken gjorde velgerne deres. Min mor, som satt i Kr. Sand bystyre for SV i to perioder gråt sine modige tårer og gikk over til Rødt på den saken.

Kort oppsummert, dere har ikke fått til noe som helst for de svakeste i samfunnet, og gikk istedet til valg med lavere skatt for rederne som kampsak. Jeg kjenner masse folk som stemte SV ved forrige valg for å få en ordning på velferdsNorge og som nå stemte Venstre/Rødt utifra forklaringen at SV har blitt et pampeparti som er altfor optatt av å leke politikere til å huske at det er et håndtverk, ikke en mediejobb.

La meg si det sånn: Jeg har svært liten tro på at du noensinne leser svarene på blogen din. Deri ligger deres problem, det virker på alle oss velgere som om dere har forsvunnet inn i politikerverdenen og har dratt opp stigen bak dere. Når jeg hørte deg nevne fattigdom som en av SVs hjertesaker blir jeg nærmest indignert, da det dere har faktisk gjort og det dere sier står i total kontrast til hverandre.

Lykke til videre.
 
Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?