onsdag, august 29

Når Fr.P.sensurerer

Mange politikere bruker blogg som virkemiddel i den politiske debatten, særlig nå i valgkampen. En av disse bloggsamlingene ligger på VG.

Fremskrittspartiet og Høyre er beskjemt over de mange rapporter som er kommet i det siste om at eldreomsorgen i Oslo er vesentlig dårlig enn landet forøvrig. Og ikke minst; det faktum at den Høyre/Fr.P-styrte kommunen de siste årene har redusert antallet sykehjemsplasser og redusert antallet brukere i hjemmetjenesten.

På tross av at dette dokumenteres i den innrapportering Oslo kommune selv har levert til SSB, går Fr.P ut med rabiate påstander om løgn. Se f.eks. her på Fr.P-bloggen, hvor byrådsekretær Jøran Kallmyr går i harnisk.

Jeg legger så på bordet dokumentasjon på at en slett ikke trenger å gå til SSB eller NIBR for å se nedbyggingen av Oslos eldreomsorg, statistikken fra Oslo kommunes Utviklings- og kompetanseetat, gir klar beskjed. Bare siste året har nedbyggingen vært slik;

Hjemmesykepleien, reduksjon i årsverk i fjor: 181
Hjemmehjelp, reduksjon i årsverk i fjor: 131
Brukere av hjemmetjenesten, reduksjon av brukere i fjor: 187
Institusjonsplasser, reduksjon i fjor: 47

Når jeg påpeker dette på Fr.P-bloggen går byrådssekretæren i harnisk:

"Johansens påstand: Hjemmesykepleien, reduksjon i årsverk i fjor: 181

Nå må du lære deg å se skikkelig da: Økning fra 940 i 2005 til 1061 årsverk i 2006. Nå må dere i SV slutte å lyge! Her er linken til statistikken slik at leserne kan se selv. "

Fr.P-koden er spesiell, Fr.P.-byrådssekretæren kan jo ikke engang lese:
Tabell 2 a forteller jo nettopp det jeg sier: I fjor ble årsverksinnsatsen i hjemmesykepleien i Oslo redusert fra 1311 årsverk, til 1130 årsverk.

Når jeg sender inn påpekning av dette på Fr.P-bloggen kommer Fr.P. tydeligvis i forlegenhet; de velger å sensurere mitt innlegg. Sannheten er ubehagelig.

Etiketter:


Comments:
Jeg prøvde meg også på å legge inn en kommentar. Så får vi se om den blir tatt med.. :)
 
Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?