tirsdag, juni 12

Nei til aktivitetsreduksjoner i eldreomsorgen

I morgen skal vi i bystyrets finanskomite blant annet behandle byrådets 1. tertialrapport, som viser tilstanden i denne byen pr. utgangen av april. Byrådet varsler der en årsprognose for merforbruk på bydelenes funksjonsområde 3 – pleie og omsorg – på 63,9 millioner. I den sammenheng opplyser byrådet:

”Flere bydeler har lagt opp til å inndekke omstillings- og effektiviseringskrav i 2007 gjennom å legge opp til aktivitetsreduksjoner og effektiviseringstiltak i pleie og omsorg. Årsprognosen viser at bydelene så langt ikke har lykkes med å gjennomføre planlagte innsparinger. (…) Antall beboere i institusjon er om lag uendret i forhold til årsskiftet.”

Det er all grunn til å være bekymret for at bydelenes budsjettrammer tvinger bydelenes pleie- og omsorgstjenester til ikke å gi tilstrekkelig helsehjelp, og at budsjettreduksjoner kan føre til at bydelene ikke oppfyller kommunehelsetjenestelovens forutsetninger om tilstrekkelig helsehjelp.

Jeg må si jeg er særs tvilende til en målsetting om at bydelene samlet seg innenfor pleie- og omsorgstjenesten skal ”legge opp til aktivitetsreduksjoner” – (slik byrådet beskriver) i den utstrekning dette ikke er en konsekvens av nedgang i eldrebefolkningen.

Oslo trenger å styrke pleie- og omsorgssektoren, ikke redusere. Nok en gang understreker dette behovet for et systemskifte i denne byen ved høstens kommunevalg.

Etiketter:


Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?