tirsdag, desember 5

Flyktninger og asylsøkere: Et solidarisk ja fra Oslo

”Norsk kommuner bør ikke ha noen egen og splittende utenrikspolitikk, men støtte opp om den utenrikspolitikken som nasjonale organer former”, sa Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, Bård Folke Fredriksen, da bystyret for en tid tilbake diskuterte et forslag om boikott av israelske varer.

Dette kan jo være et logisk standpunkt.

En sentral del av norsk utenrikspolitikk er også de internasjonale forpliktelser Norge påtar seg, i et tett samarbeid med FNs høykommisær for flyktninger, for å ta i mot og bosette flyktninger og asylsøkere. Norge skal hjelpe dem som trenger nødhavn eller må flykte på grunn av krigens redsler eller politisk forfølgelse.

Staten tar disse i første omgang i mot til statlige asyl- og flyktningemottak, men under den klare forutsetning at de snarest mulig skal utplasseres i kommunene. Mottakene er et lite egnet sted for langvarig opphold, - særlig når det gjelder barn.

Dette krever at landets kommuner lojalt ”støtter opp om” den nasjonale politikken. Staten, ved Integrering og mangfolddirektoratet (IMDI) har anmodet om at Oslo kommune solidarisk tar i mot sin andel i 2007: 480 flyktninger. I bystyrets finanskomite har SV og Arbeiderpartiet foreslått at Oslo selvsagt skal si ja til Statens anmodning.

Jeg mer det er svært viktig at Oslo støtter opp under den nasjonale flyktningepolitikken, og bidra til at vi får flyktninger og asylsøkere ut av mottakene. Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Høyre mener at Oslo skal si nei Statens anmodning, og kun ta i mot 240. Det er leit hvis er flertall i bystyret inntar et slikt standpunkt, og slik sett undergraver norsk flyktning- og asylpolitikk

Etiketter: ,


Comments:
hehe. Veldig bra!
 
Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?