mandag, juni 19

Oslo: På bunn i kommunale avgifter, på bunn i skoleutgifter

Det var naturligvis tilfeldig, men allikevel et morsomt sammentreff:

"- Det er dyrt nok å bo i en storby som Oslo. Da skal ikke vi gjøre det enda dyrere å bo her. Høyre er garantisten for et lavt skattenivå og fortsatt nei til bo- og eiendomsskatt i Oslo, sier byrådsleder Erling Lae", sa Erling Lae i en artikkel Oslo Høyre la ut på dine nettsider fredag.

Og samme dag i Dagens Næringliv (men som dessverre ikke ligger på nett): Ferske Kostra-tall viser at Oslo ligger nesten på bunn av landets kommuner når det gjelder brutto driftsutgifter pr. elev i skolen. Oslo ligger på 420-plass blant landets kommuner. Mens de 10 "skolevinnerne" bruker over 100.000 (de øverste 150.000) kroner i året pr. elev, bruker Oslo kun 54.000.

Blant annet som en konsekvens av at Høyre er mer opptatt av skattelettelser enn kvaliteten og dimensjonering av tjenestetilbudet forteller viserektor Arild Lillehagen ved Gran skole (her i Oslo) at hans skole har måttet kutte ned på lærertettheten og lagt om undervisningen.

Tenk om byrådslederen kunne stått fram, med bløtekake og det hele og si: Oslo kommune satser for fullt på skolen, og er den kommune i landet som investerer mest ressurser pr. elev for å skape en god skole.

Etiketter: ,


Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?