tirsdag, februar 26

Nordirakiske kurdere kastes ut

”Regjeringen har besluttet å gi avslag til 2/3 av de nordirakiske kurderne” var hovednyhet i dagens morgensendinger på NRK Radio.

I den anledning fikk jeg en mail fra Simon Souyris Strumse som godt illustrerer at regjeringens asylpolitikk ikke er som den skal være:

"Selv mottar jeg daglig gjennom jobben i SOS Rasisme rapporter om familier som splittes og ødelegges, og mindreårige som brukes for å statuere eksempler. Jeg legger ved den siste jeg fikk, men om noen ønsker det kan dere få en lang liste saker
http://www.rbnett.no/article/20080225/LOKALNYTT/223639757/1122

Jeg ser noen av resultatene av regjeringens asylpolitikk daglig. Det er få sinte islamister som ikke får gjøre som de vil blant dem. Det er 19 år gamle unge Iranske jenter som ikke orker livet når utlendingsmyndighetene konsekvent vil sende dem til et hjemland hvor unge enslige kvinner ikke har noen fremtid. Sælig etter å ha vokst opp i Norge de viktigste årene av barndommen.

Det er unge pakistanere på 20 år som sitter i varetekt i 3(!) uker, og på den norske toruranstalten Trandum, mens utlendingsmyndighetene bruker enorme ressurser i et fåfengt forsøk på å få sendt dem ut selv om det er umulig å engang skaffe dem ID papirer til hjemlandet.

Det er et ungt Sri Lankisk par på noen og tjue, med to barn på 4 og 6 som er født og oppvokst i Norge, som nå skal sendes tilbake til menneskehandlerne og slavedriverne de måtte stjele fra for å komme seg i "sikkerhet" i et annet land.

I annenhver kommune i Norge sitter det minste en ung Nord-Irakisk kurder i tjueårene som etter å ha strevet for å skape seg en fremtid basert på midlertidige oppholdstillatelser i snart 10 år, har fått avslag på oppholdstillatelsen og hvis eneste legale overlevelsesmulighet er å dra til torturanstalten (de som synes tortur er sterke ord kan besøke den selv) av et ventemottak SV var med og opprettet på Lier."

Etiketter: ,


Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?