mandag, mai 29

Politikere som lytter - for å skaffe argumenter for eget syn?

Bystyrets finanskomite har nå til behandling et forslag fra H/Fr.P-byrådet om en gigantisk sentralisering; all drift av sykehjem er foreslått flyttet til en sentral etat. Og i parentes; desentraliseringspartiet framfor noen - Venstre - vurderer å hoppe på, og sikre flertall for forslaget. Men det er nå et sidespor.

Finanskomiteen har nedsatt en felles arbeidsgruppe sammen med helse- og sosialkomiteen som skal forberede bystyrets behandling. Og i dag hadde vi en 6-timers frekvens med masse bydeler, etater, virksomheter og organisasjoner inne til høring. Og da undrer jeg meg ofte hvor sannhetssøkende folkevalgte i slike roller er. Søker en ærlig og redelig informasjon for å vurdere salken. Eller er dette egentlig bare en skuebrød, hvor en bare søker støtte og argumenter for eget syn.

Jeg observerte for eksempel Fr.P. s Henning Holstad som holdt en lang tirade mot Fagforbundets representant, som i denne saken var uenig i Byrådets og Fr.P-s forslag: Har ikke dere konsekvent i alle år gått i mot ethvert forslag til endringer og forbedringer - alltid støttet av Arbeiderpartiet? Går dere ikke konsekvent enhver omorganisering? Og slik fortsatt han i samme duren. Fagforbundet-epresentanten måtte da minne Fr.P-eren på at daværende Norsk Kommuneforbund f.eks. var en viktig drivkraft for bydelsreformen i sin tid.

Men like etter i møtet kom representantene for Norsk Sykepleierforbund, som så langt jeg huske i alle endrings og omorganiseringssaker de siste 20 år har inntatt det samme standpunkt som Fagforbundet/Norsk Kommuneforbund. Denne gangen var Henning Holstad helt taus. Årsak: for første gang skilte Fagforbundet og Norsk Sykepleierforbund lag; Sykepleierforbundet støttet H/Fr.P-byrådets initiativ for å sentralisere sykehjemsdriften.

Man kan gjøre seg sine tanker.

Comments:
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
 
Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?