tirsdag, april 11

Ikke flere parkeringshus i sentrum

Byrådet ønsker et underjordisk parkeringsanlegg under Rådhuset - Fridtjof Nansens plass, med plass til 500 biler. Det planlegges parkeringsanlegg under Youngstorget. Og Trafikketaten vil pøse på med parkeringshus i sentrum.

Handelsnæringen prøver å skape en myte at det er viktig for et attraktivt sentrum at det legges til rette for størst mulig grad av bilparkering. Men når jeg er i København trives jeg best i gågatene, og sånn er det vel med de fleste av oss.

Bilene går ofte på bekostning av miljøkvaliteten for de andre brukerne, sier byplanlegger og sivilingeniør Gustav Nielsen i Civitas AS. Nielsens studie "Handel, tilgjengelighet og bymiljø" viser blant annet til en tysk undersøkelse av 30 byer med gågater, der butikkene i byer med færrest parkeringsplasser økte mest i omsetning. Den støttes også av en engelsk undersøkelse, der parkeringstilbudet i området ikke hadde noe å si for hvor mange ledige butikklokaler det fantes i gaten.

Og samtidig er det altså slik at TØIs undersøkelser viser at selv på de deler av dagen med størst belegg er det ikke mer enn 70 prosents utnyttelse i de parkeringsanlegg vi i dag har i Oslo sentrum.

Planene er ennå ikke godkjent av bystyret. Dette er uklok politikk. Oslo sentrum trenger ikke først og fremst flere parkeringshus.

Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?