fredag, mars 31

Når NRK svikter sin uavhengighet

For 14 dager siden var jeg på den lukkede visningen på Frogner Kino for Erling Borgens dokumentarfilm "Et lite stykke Norge".
På en særs grundig måte fokuserer filmen bl.a. på:

Hvordan norske marinefartøy eskorterte skip med amerikansk militært materiell på vei til Irak.

Hvordan det norske forsvaret leide ut radarer til britiske invasjonsstyrker i Irak. Radarene skal ha pekt ut 1500 bombemål i en krig Norge offisielt var mot.

Hvordan tidligere forsvarsminister Kristin Krohn Devold skrev brev til «Dear Geoff», britenes forsvarsminister Geoff Hoon. Der fortalte hun hvor mye hun tenkte på soldatene hans, som akkurat da var på vei inn i Irak, fortsatt i en krig Norge offisielt var mot.

Hvordan rederiet Wilh Wilhelmsen tjente store penger på å frakte amerikanske våpen til Irak-krigen.

Hvordan Aker Kværner tjente penger på oppdrag på USAs fangeleir på Guantanamo, hvor systematiske brudd på menneskerettighetene er godt dokumentert.

Hvordan plattformer produsert ved et Kværner-selskap i Norge ble brukt til å spre klasebomber i Irak.

Hvordan norsk våpenteknologi blir brukt i både Israels og USAs krigføring. I israelske Hellfire-raketter, som er brukt mot sivile palestinere på vestbredden, finnes «et lite stykke Norge», nemlig eksplosiver fra Dyno industrier.
Og så får vi altså i dag nyheten om at NRK - på tross av at de har medfinansiert filmen - allikevel ikke vil vise filmen.
Det er utrolig at når norske våpen og næringsinteresser får et ubehagelig søkelys på seg, i en uvanlig godt dokumentert dokumentarfilm, så viker NRK unna. De vil ikke bidra til at opplysningene blir kjent for offentligheten.

Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?