torsdag, desember 15

Byrådens pludring i media om TT-tjenesten

Når jeg reiser på T-banen kan jeg bruke 3-månedskort, med den konsekvens at den gjennomsnittlige reiser koster 15 kroner, og enkeltbilletter på automat koster 20 kroner.

På det offentlige kommunikasjonstilbudet til funksjonshemmede, f.eks. rullestolsbrukere er det annerledes. De som må bruke TT-transport. Ikke eksisterer det rabattordninger som månedskort, og av naturlige årsaker heller ikke muligheter til å forhåndskjøpe billett på automat.

Bystyreflertallet (Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti) mener det er nødvendig å straffe disse litt ekstra. De vedtok derfor i gårsdagens bystyremøte (mot A, SV og RVs stemmer) at TT-brukeres egenbetaling skal økes fra kr. 20 til kr. 30, den sats som er for dem som ikke har kjøpt forhåndsbillett. Men sånt blir jo meningsløst, for bystyreflertallet nekter jo å legge til rette for at TT-brukere skal få mulighet til å kjøpe forhåndsbillett eller månedskort.

Og igjen ser vi den vanlige ansvarsskrivelse fra Fr.P.-byråd Eckbo i Aftenposten. Hun har forståelse for protester fra funksjonshemmede som mener dette er helt urimelig: "Hadde det vært opp til meg privat, skulle prisen gjerne vært lavere", sier hun til Aften aften i går.

Har du har sånt tøv? Har byråden slåss internt i byrådet, og blitt nedstemt? Nei. Har hun noen ganger under bystyrets budsjettbehandling sagt at dette er urimelig, og bør endres? Nei. Det bør være samsvar mellom byrådens pludring i avisene og hva hun faktisk gjør i de besluttende organer.

Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?