søndag, november 6

Norske jagerfly til Afghanistan

Fredag for en uke siden vedtok regjeringen enstemmig å sende tre F-16-fly til Isaf-styrken i Afghanistan, skriver avisa Klassekampen. Flyene kan i spesielle situasjoner også tilkalles av Operation Enduring Freedom. Dette er uklokt av en regjering som skal ha et høyt perspektiv på freds- og konfliktløsning.

Det nytter naturligvis ikke å si som SVs Bjørn Jakobsen: "Norske ISAF-soldater har hittil prøvd å skape sikkerhet i Kabul og i et område i Nord. Nå skal ISAF i enda større grad ut av Kabul. For å kunne gjøre dette er det nødvendig med flystøtte som trygging i spesielle situasjoner. F-16 skal ikke drive terroristjakt, men sikre områder." I en krigssituasjon har de forskjellige krigsaktører en arbeidsdeling seg i mellom, og som alle er en viktig forutsetning for de totale operasjonene. Sykepleiere i USAs krigsstyrker kan ikke si at de bare drev humanitært arbeid eller kokkene si at de bare lagde mat. "Å skape sikkerhet i Kabul" er en viktig forutsetning for at de offensive amerikanske styrkene skal kunne operere, og det frigjør ressurser at Norge gjør jobben for dem.

ISAF, jagerfly og Operation Enduring Freedom henger naturligvis tett sammen. Hvilket medansvar har f.eks. norske styrker når de overleverer krigsfanger til amerikanerne og som blir plassert i fangeleirer som Guantanamo på Cuba?

Gradvis overlater nå USA til NATO å gjøre jobben for dem i Afghanistan, og i den sammenheng er det svært takknemlig for amerikanerne at Norge sender jagerfly og spesialstyrker.

Jeg kommer til å sloss mot at Norge skal støtte opp under, og delta, i offensive og fiendtlige krigshandlinger i andre land, enten dette skjer med beslutning fra en Høyreregjering eller en regjering med SV som deltakere.

Comments:
Bra å høre Ivar! Da sees vi vel på markeringa utenfor Stortinget i morgen.
 
Ja, selvsagt er jeg med der.
 
jeg skal forsøke å unngå å være spydig, men det er fryktelig fristende å spørre hvordan kamelene smaker.

jeg hadde jo festet lit til at det rød-grønne regjeringsalternativet skulle kunne støtte opp om «de gode sakene» på en litt bedre måte enn å demonstrere utenfor stortinget.

håper dere får snudd egen regjering.
 
Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?