torsdag, oktober 20

USA-ambassade på Huseby gir økt sikkerhet?

Det er realt nok at ordfører Per Ditlev-Simonsen ønsker å flytte den amerikanske ambassade til Husebyskogen. Dagens artikkel av ham i Aftenposten aften synes jeg dog går over streken når han skriver at uansett flertall/mindretall "har bystyrets vedtak vært ansvarlige, og ikke gått på tvers av forhold som er av helt vesentlig betydning for Oslo kommune og for Oslo som hovedstad". Og så sier han at "i saken om flytting av den amerikanske ambassaden er det en fare for at vi kan få et brudd med denne ansvarlige linjen."

Og mens terrorfaren og folks sikkerhet er truet med beliggenhet på Drammensveien vil en USA-ambassade på Huseby gi økt sikkerhet for lokalbefolkningen skriver han: "Politiets og sikkerhetstjenestens vurderinger er helt klare. En flytting av USAs ambassade til denne tomten på Huseby vil redusere terrorrisikoen og lette politiets arbeid. Og det er ikke slik at politiets oppgaver vil medføre ulemper for lokalbefolkningen. For hele nabolaget vil politiets kontinuerlige nærvær og regelmessige patruljering i området måtte bety økt sikkerhet i forhold til kriminalitet generelt."

Det er utrolig at det er mulig å si at å flytte et høyt prioritert terrormål vil gi økt trygghet for befolkningen i det nye nabolaget. Jeg mener det er riktig å flytte ambassaden fra Drammensveien, men forutsetningen for det er at den blir flyttet til et bedre alternativ. Husebyskogen tilfredsstiller ikke dette kravet, både pga. av grøntområder som forsvinner, og fordi et flytter ikke et terrormål fra et boligområde til et annet.

Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?