mandag, september 19

Sparket til uføretrygd

Har lyst til å refere en tankevekkende tekst professor i sosialmedisin, Steinar Westin, har i en utmerket brosjyre utgitt av NTL.

"Med mer konkurranseutsetting og omstilling etter rene bedriftsøkonomiske modeller får vi ikke et inkluderende arbeidsliv.

Som fastlege ser jeg at vi får et mer ekskluderende arbeidsliv der det bare er plass for de friske og raske. Posten har de siste årene kvittet seg med 6000 ansatte. Av dem er 2000 blitt uføretrygdet. Det finnes forskning som tyder på at dette slett ikke bare gjelder Posten.

Risikoen for ufrivillig sykmelding og uføretrygding øker til det tredoble når arbeidstakere skyves ut av jobben. Dette er ødeleggende for dem det gjelder og kostbart for Folketrygden. En offentlig virksomhet (Posten) skyver kostnadene over på en annen (Trygdevesenet).

Det er på tide å lansere slagordet “For et bærekraftig arbeidsliv” - et arbeidsliv der det er rimelig mulighet for å bevare helsa og jobben til man når en normal pensjonsalder."

Jeg er dessverre redd for at vi Oslo kommune i dag har de samme mekanismer og de samme prosesser. Et ekskluderende arbeidsliv.

Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?