søndag, juli 31

Vi er så hippe...

Det var så enkelt før. Navn fortalte tydelig hva en virksomhet drev med. Alle visste hva frisøren drev med, men nå er det et klippotek. Alle visste vi at Oslo Lysverker drev med strøm, at vegvesenet hadde med veier og luftfartsverket med flyplasser.

Men nå? Statlige virksomheter har navn som Cermaq,Enova, Mesta, Avinor, Petoro og Entra. Det er nesten så en kan mistenke at noen politiske beslutningstakere tenker at klarer vi ikke reeelt å bygge ned felleskapsløsningene, så får vi i alle fall gjøre de så anonyme som mulig. La de dekke seg bak hippe og kommersielle navn. For hvem skjønner at Mesta, et navneskilt vi ofte møter langs veiene, er deler av det tidligere Statens Vegvesen. Eller at Avinor er det statlige selskap som eier og driver 46 lufthavner i Norge.

Og så lar vi statsapparatet framstå som de traustige trygdekontorer eller arbeidskontorer. De trauste byråkrater. Papirflytterne. De litt firkanta lovfortolkerne du hele tida må krangle med. Jeg tenkte; snart finner de vel nå også på noen hippe navn på f.eks. politietaten? Så det mer ser ut som en filial av Securitas - eller ser ut som en av deres private konkurrenter. De er jo kommet et stykke på vei; Nye Kripos. Som fra det private næringsliv: et gammelt firma går konkurs og framstår i ny ham som Nye et eller annet.

Joda, vi er så hippe så. Og stat og kommune - de deler som fortsatt overfor publikum framstår som fellesskapseide - framstår som trauste. Og sånn ønsker nok noen politikere det. Tror nå jeg. Men kanskje finner de også på hippe navn på Kemneren og Trafikketaten. Forslag mottas sikkert med takk.

Comments:
Helt rett. Det må skrives og snakkes utenlandsk. Merkelig fenomen. Alle som uttrykker seg på engelsk på blogger for eksempel.

Virker som mindremannskjensle eller noe slikt i den norske befolkning.

Hipp Hipp
 
Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?