mandag, juli 25

Snorklipperne

Et kjennetegn ved noen politikere er snorklipping,- politikerne som kaster glans over gode tiltak. I fjor åpnet Fr.P-byråd Peter N. Myhre med rask og bram det flotte vannanlegget på Hølaløkka. Kry som et barn som møter med ranselen til første skoledag kom han der med sin plastpose med fisk (en eneste) som han skulle slippe ut i vannet. Dette skulle bli en oase og badeplass for folk i Groruddalen. Og fagfolka hadde flytte vyer, presentert i Akers Avis.

Nå er området forsøplet og badevannet fullt av bakterier. Anlegget er en skam. Se i Aftenposten. Det hjelper så lite med gode stunts, når en ikke følger opp.

Gå tilbake og se på de gode vyene byrådsleder Erling Lae har presentert for PC-tettheten som skulle komme i Oslo-skolen. Pressemeldingene og de de begeistrede intervjuene. Gjør så opp status nå, 8 - 10 år etter. Og: Gå tilbake og se på byråder som stolt klipper snorer og åpner fritidsklubber og andre ungdomstiltak.

Men er det byråd Myhre som tar med pressen til Hølaløkka og viser status i dag? Er det byrådslederen som stiller opp for avbilding når bydel Søndre Nordstrand må stenge fritidsklubber for ungdom,- på tross av at byrådslederen med store ord etter Holmliadrapet av Benjamin lovte at nå skulle det satses tungt på forebyggende ungdomstiltak?

Det holder ikke å klippe snorer og lage billige stunts. Når fjernsynskameraene slås av kommer den praktiske hverdagen, og det er da ærligheten bak stuntene skal prøves. Når Hølaløkka forslummes, når fritidsklubbene stenges er det fagfolka som blir sendt ut til fronten for avbildning. Politikere bør nok også tvinges til å ta med seg bolter og hengelåser, og bli avbildet foran forsøplinga og de stengte ungdomsklubber.

Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?