fredag, juli 29

Oslos lokale ordførere

Ta en titt på Nittedal eller Ski kommunes nettsider. Den lokale ordfører er godt synlig på forsiden til kommunenes nettsider. Gå tilsvarende inn på nettsidene til Oslos 15 bydeler, og du vil se at bydelsutvalgslederne - våre lokale ordførere - sammenlignet med dette, er ganske bortgjemte. På undersida "politikk".

Det er grunn til å minne om at Oslos bydeler er på størrelse med relativt store bykommuner ellers i landet.

Gå en tur til Skedsmo kommunes nettsider, og se under stikkordet "kontakt oss", øverst. Ordføreren er helt logisk ført opp med mailadresse og telefonnummer, som en naturlig invitasjon til at publikum og presse kan ta kontakt. Se tilsvarende på Oslos 15 bydeler, gå inn under "kontakt". Kun en eneste bydel, Sagene, har funnet det naturlig der å føre opp den lokale ordfører, bydelsutvalgets leder Tone Tellevik Dahl, som den fremste mediekontakt i bydelen.

Når det skjer noe i min fødeby Fredrikstad er det helt opplagt at ordfører Ole Haabeth er den som i første rekke uttaler seg til media. Når Oslos bydeler gjennom nettsidene skal fortelle presse og publikum hvem som er sjefen, den som uttaler seg på vegne av bydelen til media og offentlighet - er det bydelsdirektøren, ikke den folkevalgte, som oppgis.(Men noen velger å gjemme seg litt bort, og ikke oppgi kontaktpersoner i det hele tatt.)

Dette har med folkestyre og folkevalgtrollen å gjøre. Det dreier seg folkevalgtes status. En liten, men symbolsk, illustrasjon på at lokalt folkestyre har for svak status i Oslo.

Samme dag kl. 13.50 Bydel Nordre Aker, som første bydel, tok hintet, og BU-leder er oppført som mediekontakt.

Hvem blir første bydel hvor "ordføreren" synes på bydelens førsteside?

Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?