torsdag, juli 28

Kjappe stunts

Kjappe politiker-students setter jeg veldig lite pris på. Særlig ikke når de kommer 7 uker før et valg. "Oslo kommune vurderer å bygge et sykehjem i Spania med rundt 50 plasser", sier Fr.P. byråd Margaret Eckbo til NRK Østlandssendingen.

Noen av oss husker noen få år tilbake. "400 gamle i Oslo får gratis sydentur neste år", het det i Aftenposten. Dette er et av resultatene av budsjettforliket mellom Fremskrittspartiet og byrådspartiene Høyre, Venstre og Kr.F. I dag vedtar bystyret budsjettet for 2003, og det blir da bestemt at 5 millioner kroner settes av til korttidsopphold for gamle i Syden. -Meningen er å heve de gamles livskvalitet, og gi dem en bedre sosial kontaktflate, sa Henning Holstad. Han er finanspolitisk talsmann i Fr.p.,som står bak Syden-forslaget i forhandlingene med byrådspartiene. Også da var det bl.a. Spania som var målet. Og journalist Hanne W. Lier hadde dengang en treffende kommentar: "Hva gjør du med gamle som klager på TT-turer og nedlagte eldresentre? Sender dem til Syden."

Men et år senere kunne Aftenposten melde: Oslo dropper billig sydentur for eldre. - Jeg skulle ønske at vi fremdeles kunne ha ordningen, men det er ikke mer penger, sier byråd for velferd og sosiale tjenester, Margaret Eckbo til avisa.

Fr.P- er gode på kjappe stunts, men når året er gått stopper de altså hele greia. De fikk noen gode nyhetsoppslag. Tida er inne for neste stunt. Denne gang gjennom en ny vri på forrige. - Og velgerne glemmer dessverre altfor lett.

Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?