torsdag, juni 23

Høyres gruppeleder med skremmende holdninger

Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, Bård Folke Fredriksen, hadde nok en dårlig dag i går. Og det er å håpe at hans framtreden i går ikke er representativ for hans syn på ytringsfrihet og evne til å verdsette åpne kanaler. Det var under debatten om barnevernet han virkelig tok av. Første gang gikk opp på talerstolen og var veldig indignert over at det på bystyrerepresentantenes plasser var utdelt av mail fra Elvis Chi Nwosu, den meget driftige fagforeningslederen i Barne- og familieetaten. Sånt var uhørt. Ordføreren kunne høflig fortelle ham at det er vanlig praksis i Oslo bystyre på at henvendelser som kommer til bystyrets fagkomiteer etter at innstillingene er avgitt blir distribuert til bystyrets medlemmer.

Få minutter senere buser Høyres gruppeleder igjen opp på talerstolen. Det er direktøren for Barne- og familietaten som uttaler seg på vegne av etaten, sa han - særs indignert.(Han hadde hørt talere fra Ap. og SV referere til synspunkter fra andre innen etaten.) Og han måtte høflig bli fortalt at ansatte i Oslo kommune har ytringsfrihet, og at det ikke er slik at etatslederen forvalter den evige sannhet. Det kan også være legitimt og nyttig også å høre på andres beskrivelse av virkeligheten.

Bård Folke Fredriksen framsto med holdninger til åpenhet og ytringsfrihet som er skremmende. Det skal ikke tolereres at avvikende syn kommer fram.

Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?