fredag, april 22

Ulovlig å herse med rusmisbrukerne

Fra Cathrine Moksness, ei dame som gjør en flott jobb som leder for prosjektet Gatejuristen i Kirkens Bymisjon, fikk jeg i dag dommen fra første sak Gatejuristen fikk prøvd for en domstol. Den gjaldt politiets rett til å bortvise en person fra offentlig sted. En 41-åring ble ransaket av politiet i Skippergata. De mistenkte ham for å selge narkotika. men fant ikke noe på ham. Likevel ble han bortvist fra området i 24 timer.

Da han kort tid etter kom tilbake for å få mat hos Kirkens Bymisjon, ble han arrestert og tatt med til polititistasjonen. Fordi han nektet å godta en bot på 3.000 kroner, havnet saken i retten. Politiet hadde ikke rett til å jage mannen fra stedet, fastslo Oslo Tingrett. Det var legdommerne som sto for flertallet om frifinnelse. Fagdommeren, som var i mindretall, understreker også at politiet må gå varsomt fram i bortvisningssituasjoner.

Påtalemyndigheten valgte ikke å anke dommen, som dermed er rettskraftig. Politiet har derfor ikke lenger rettsgrunnlag for å herse med rusmisbrukerne i Oslo sentrum, ved å bortvise dem fra steder det rettsmessig oppholder seg på. Flott at Gatejurist-prosjektet sikret et slik resultat.

Comments:
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
 
Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?